MINÄ MATTI

Olen Matti Lundenius 52-vuotias yrittäjä Savonlinnasta. Perheeseeni kuuluvat vaimoni Heli, yhteistä taivalta meillä on takana jo 33 vuotta. Lapsia meille on syntynyt kolme; esikoinen Roope, joka menehtyi leukemiaan syksyllä 2001 ollessaan vain 9-vuotias, tytär Iida ja kuopus Eemil.
Olemme lemmikkieläintalous, perheeseemme kuuluu tällä hetkellä kuusi koiraa, vaimoni Heli on labradorinnoutajakasvattaja ja lisäksi meillä on kaksi kissaa. 

Koulutus
Olen koulutukseltani teknikko, ammattiin valmistuin 1990 Kotkan teknillisestä oppilaitoksesta.

Työ
Työurani aloitin 16-vuotiaana varaosamyyjänä. Sotilaskoulutus välissä, jossa olen ylennyt korpraalin korkeaan sotilasarvoon. Armeijan jälkeen palasin takaisin varaosamyyjäksi. Ammattiin lähdin opiskelemaan tekniseen oppilaitokseen Kotkaan, tehden kesät töitä Savonlinnassa.

Yrittäjänä olen työskennellyt jo vuodesta 1996 lähtien ja nykyisin pyöritämme pientä perheyritystä vaimoni ja tyttäreni kanssa. Työni on ollut aina sellaista, jossa työpäivän kuluessa on joutunut käsiä pesemään.

Työ politiikassa
Osallistuin Savonlinnassa kuntavaaliin 2012, jossa minut valittiin Savonlinnan kaupunginvaltuustoon 161 äänellä. Ensimmäisellä kaudella työskentelin seuraavissa luottamustoimissa:

- maakuntavaltuutettu
- maakuntahallitus jäsen
- kaupunginhallitus varajäsen
- tekninen lautakunta

Seuraavissa kuntavaaleissa 2017, minut valittiin kaupunginvaltuustoon 249 äänellä.
Toisen kauden luottamustoimeni ovat:

- maakuntavaltuutettu
- kaupunginhallitus varajäsen
- tekninen lautakunta

Lisäksi olen osallistunut puolueessa, paikallisyhdistyksessä ja piiri-tasolla, aktiivisesti puolueen toimintaan. Olen puoluevaltuutettu, sekä Etelä-Savon perussuomalaisten piirihallituksessa ja Savonlinnan seudun Perussuomalaisten paikallisyhdistyksen hallituksessa.

 "Pienempää ja heikompaa tulee suojella, koska se on vahvojen tehtävä."